Thaiföldi utazás - Thaiföldi nyaralás - Thaiföldről

Thaiföld általános bemutatása, Thaiföld jellegzetességei, utazási tippek.

A Thaiföldi Királyság Földünk egyik legegzotikusabb országa,Délkelet-Ázsia turisták által legkedveltebb országa. Aki már járt Thaiföldön minden bizonnyal újra és újra vissza vágyik, itt minden megadatott ami egy egzotikus, tökéletes nyaraláshoz szükséges. Thaiföldi utazás során meg lehet ismerkedni a keleti kultúrával a buddhizmus rabul ejtő varázsával,elbűvölő építészeti remekekkel. A dél- thaiföldi, vakítóan fehér homokú tengerpartok paradicsomi hangulatot idéznek, míg Észak-Thaiföldön a pompás hegyek, és a lábuknál elterülő rizs ültetvények látványa ámulatba ejt minden thaiföldi világjárót. Segítségünkkel jóval olcsóbban juthat el Thaiföldre Ázsia szívébe, illetve sokat spórolhat az utazási költségein.

Thaiföld hivatalos neve 1949. május 11-ig Sziám ( thai: สยาม ) volt,a jelenlegi neve Thaiföldi Királyság (thai:ราชอาณาจักรไทย). Most Thaiföld államformája alkotmányos monarchia, az uralkodó király Bhumibol Aduljadezst (IX. Ráma) volt. Őt hatalmas tisztelet övezte egész Thaiföldön és emiatt az egykori uralkodó kritizálása sértegetése a mai napig nagyon durva bűncselekménynek számít,igen komoly büntetésre számíthat aki ilyennel próbálkozik. Thaiföld himnusza a Phleng Csat ( thaiul : เพลงชาติ ), 1939.12.10-én vált hivatalossá.Thaiföld himnuszának letöltése itt. Thaiföld területe 513.520 négyzetkilométer,Thaiföld lakóinak száma több mint 65 millió, a lakosok vallása többnyire buddhista.Thaiföld Délkelet - Ázsiai egy országa. Keletről Laosz és Kambodzsa, déli irányból Malajzia és a Thai-öböl (Sziámi-öböl), észak felől Myanmar (régi nevén Burma) nyugat felől pedig az Andamán-tenger határolja.Thaiföld fővárosa 1782 óta Bangkok, mely egyben ország legnagyobb városa is. Bangkok, thai nyelven Krung Thep ( magyarul: az angyalok városa,thaiul: บางกอก) az eredeti neve a világ leghosszabb nevű földrajzi települése.Thaiföldön a hivatalosan beszélt nyelv a Thai,általában beszélt idegen nyelv pedig az angol. Hivatalos pénznem: Thai Bath (THB), a mai hivatalos HUF-THB árfolyam az honlapunk oldalain megtalálható. Az időeltolódás: (GMT+7) Magyarországhoz képest hat, illetve nyáron öt óra. A dátumozást gyakran vegyesen használják, az eltelt éveket, Buddha i.e. 543-ban bekövetkezett halálától számítják. Thaiföld nemzetközi hívószáma: +66

Thaiföld - tengerparti nyaralás. Thaiföldi nyaralás Phuket, Krabi térségében.

Azoknak akik elsősorban tengerparti nyaralásra vágynak javasoljuk Phuket, vagy Krabi térségét illetve Koh Samuit és a közelében elhelyezkedő gyönyörű szigeteket.Thaiföldön,több száz paradicsomi hangulatú kis sziget található és ezek, az év minden szakában várják a turistákat. Ezek a thaiföldi szigetek a Sziámi-öbölben és az Andamán-tengeren találhatóak.Legtöbb thaiföldi sziget a tengerpart közelében található, nem kell sokat hajózni a felfedezésükhöz. A thaiföldi szigetek többsége régen lakatlan,de volt az utóbbi időben egyre több szálláshelyet kezdtek kialakítani rajtuk. A szigeteket járva még a főszezonban is találhatunk olyan partszakaszokat ahol alig van turista.Sok kis szigetre elég egyszerűen, közvetlenül el lehet jutni, de akad rengeteg olyan rész is ahova csak kombináltan lehet utazni.Csak a legoptimálisabb lehetőségeket érdemes kihasználni, azért,hogy az utazásunk valóban a legolcsóbb, de színvonalas is legyen. A legismertebb és leglátogatottabb Thai szigetek a teljesség igénye nélkül: Koh Lanta,Koh Pha Ngan, Koh Phi Phi,Koh Samui, Koh Tao, Phuket, Bamboo Island.Ezek az egzotikus Thaiföldi kis szigetek, rengeteg kirándulási, szórakozási, akár extrém sportolási lehetőséget tartogatnak a kikapcsolódni vágyóknak. Thaiföld vakító fehér homokos, pálmafás partszakaszokban is bővelkedik, több száz elbűvölő sziget emelkedik ki a tengerből melyek csak felfedezőikre várnak.

A kedveltebb thaiföldi városok: Bangkok. Thaiföldi nyaralás, olcsó vásárlás.

Akik a thaiföldi városi nyüzsgésre vágynak, Thaiföldön, az utcai forgatagokon szeretnének olcsón vásárolni, vagy nagyon különleges épületeket, meseszép parkokat szeretnének megcsodálni, azoknak elsősorban Thaiföld fővárosát : Bangkokot, illetve Chiang Mai-t és Chiang Rai-t javasoljuk. Thaiföld fővárosa Bangkok több mint 14 millió embernek ad otthont és egzotikumával igen nagy számban vonza a világ minden tájáról a turistákat.Bangkok egy igazi nyüzsgő nagyváros,de azért találhatunk benne nyugodtabb részeket is. Bangkok a templom- kolostorairól vagy más néven wat -okról is híres, a területén közel 2000 épült.A gyönyörű arany ill.ezüst színben pompázó,történelemi épületek mellett megtalálhatóak a mai modern kor vívmányai a csodás felhőkarcolók. Thaiföld fővárosa egy óriási metropolis, az ország középső részén elterülő Chao Phraya–síkságon helyezkedik el.Bangkok lakóinak száma az 1990-es évben tartott népszámlálás szerint több mint 8 és félmillió fő volt, ez az adat 2019- re már több mint 15 millióra duzzadt, így Délkelet- Ázsia legsűrűbben lakott városává vált. Bangkok a Thai-öböl ( Sziámi-öböl) mellett fekszik és a Thaiföld fő folyólya a Chao Phraya szeli ketté.Thaiföldi utazás, Thaiföld időjárása. Thaiföld éghajlata, időjárási viszonyok.

Thaiföld éghajlata, időjárása: A Magyarországi időjárástól jelentősen eltér Thaiföld időjárása. Thaiföldön csak három évszak különböztethető meg. A kissé hűvösebb, a november és február közötti időszak az egyik. Ez talán a legmegfelelőbb időszak a Thaiföldi utazás számára, ilyenkor a hőmérséklet kicsit hűvösebb, a páratartalom kicsit alacsonyabb, az ég gyakran felhőtlen, így kevesebb a felhőszakadás, a hőmérséklet 29 C körül alakul. A melegebb és szárazabb évszak márciustól június közepéig tart, amikor is a higanyszál akár 32-42 C között is mozoghat, majd ezt követi az esős monszun időszak június végétől egészen november elejéig, ilyenkor sajnos súlyos áradások is bekövetkeznek Thaiföld szerte. Ilyen árvíz volt az elmúlt években többszor Thaiföld több területén.

Thaiföld nyaralás
Thaiföld Phuket
Thaiföld Bangkok

Thaiföld időjárás

Utazási tippek, titkok, technikák!

Thaiföld, Ázsia legszórakoztatóbb országa. Fesztiválokat rendeznek, látványos ünnepi programmokkal töltik ki a szabad idejüket Thaiföld lakói, és így csalogatják Thaiföldre a szórakozni vágyó embereket is az év minden szakában.

Kedvenc képünkön: szépségkirálynő választás.Észak Thaiföld Chiang Mai

+30
°
C
H: +30°
L: +26°
Bangkok Yai
Csütörtök, 12 Április
7 napos előrejelzés
Pén Szo Vas Hét Ked Sze
+38° +38° +38° +36° +34° +35°
+27° +28° +28° +28° +28° +27°

Thaiföldi utazással kapcsolatos egyéb fontos tudnivalók, érdekességek.

 

Thaiföldi vámszabályok, thaiföldi illem szabályok. Beutazás Thaiföldre, vízum A Thaiföldi vámszabályok hasonlóak az Európai Uniós szabályozáshoz, de bizonyos termék kivitele korlátozás alá esik, illetve külön engedélyhez kötött. Thaiföldről nem törvényes kihozni pl. a Buddhát ábrázoló mű alkotások és az értékes műtárgyak. A 10.000 USD-nál nagyobb összegű készpénz, thaiföldre bevitelét be kell jelenteni.Érkezéskor minden beutazónak ki kell(ene) tölteni a beutazási űrlapot és egy vámáru nyilatkozatot, amin be kell (ene) jelenteni a bevitt műszaki cikkeket (fényképezőgép,videokamera, laptop stb.)valamint az ékszereket.

Thaiföld, illemszabályok, öltözködés, a királyi család. Thaiföld időjárása. Illemszabályok Thaiföldön: a trópusi klíma miatt a könnyed ruha viselet az elfogadott majdnem minden alkalomra.Thaiföldön a templomokba belépéskor a cipőt le kell venni. Thaföldi királyi családdal kapcsolatos bármilyen negatív, sértő megjegyzéstől tartózkodni kell.Thaiföldön nem illendő az embereknek a fejét megsimogatni, lábfejünket, talpunkat a másik felé mutatni.
Thaiföld, beutazási feltételek, levegőben, szárazföldön. Thaiföldi vízum.Beutazási feltételek: A magyar állampolgárok Thaiföldre történő beutazása vízum mentes. A thaiföldi kormány döntése alapján 2011- től a harminc napot nem meghaladó, turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól. Amennyiben a turista nem egy légi határátkelőhelyen lép be Thaiföldre,csak 15 napot maradhat vízummentesen az országban.nem turista célú, illetve a 30 napot meghaladó tartózkodáshoz továbbra is vízum szükséges, ezt a magyarok Thaiföldi Királyság Budapesti Nagykövetségén igényelhetik. A hatályos thai törvények szerint, tartózkodási engedély hiányában a külföldi állampolgárok 180 napon belül legfeljebb 90 napot tölthetnek Thaiföldön. Célszerű mindig az indulás előtt tájékozódni a külügyminisztérium honlapján http://www.kulugyminiszterium.hu az aktuális beutazási feltételeiről és az odautazás lehetséges kockázatairól.


 

 

Thaiföld nyaralás

 

 

Thaiföld nyaralás