Thaiföld: Phuket sziget

Find more about Weather in Phuket, TH

Phuket időjárása

Az időjárás Thaiföld déli részén a legnagyobb szigeten, Phuketen.

Phuket sziget mindenkori időjárása

A magyarországi időjárástól jelentősen eltér Phuket időjárása. Miután Thaiföld nem négy hanem csak három évszak váltakozását éli meg, ezért nekünk magyar turistáknak egy nagyon különleges élmény lehet a Phuketen való, akár egész éves tartózkodás. A kissé hűvösebb, a november és a február közötti időszak ez az egyik évszak a három közül, ez talán a legmegfelelőbb időszak a Thaiföldre, Phuketre utazásra. Ilyenkor a hőmérséklet kicsit hűvösebb és a páratartalom már kicsit alacsonyabb, az ég gyakran felhőtlen, szinte nincs se eső se felhőszakadás a hőmérséklet ilyenkor 29 fok körül alakul. A Thaiföld más részeihez hasonlóan Phuket térségében is a meleg és jóval szárazabb évszak márciustól június közepéig tart, ekkor a higanyszál akár 30-40 C között is mozoghat. Majd következik az esős monszun időszak. Thaiföld felkapott részén itt Phuketen azt tapasztaltuk az elmúlt évek alatt, hogy június végétől július végéig jóval kevesebb felhős nap volt mint a Thaiföld északabbi vidékein.

phuket olcso repjegy

Phuket- szórakozás, olcsó vásárlás

A thaiföldi Phuket sziget lehetőségei: süssön hétágra a nap, vagy éppen csepergéljen az eső, minden időjárási körülmények között és mindegyik napszakban lehet kikapcsolódási lehetőséget találni Phuketen.Phuket szigetet érdemes motorral körül járni, hiszen lépten nyomon nagyon szép strandokkal, kikötőkkel, piacokkal, templomokkal találkozhatunk. Az éjszakai élet kedvelőknek a Bangla Road-ot érdemes felkeresniük, ez az utca a Phuketen a Patong Beachen található.

Phuket utazás nyaralás

A " Phuket olcsón.. " című könyvünk

Kiknek íródott a "Phuket olcsón…"c. könyv? Mindazoknak, akik az általában kínált magas árak töredékéért szeretnének Földünk egyik legmosolygósabb de igen távoli országába, Thaiföldre utazni. Színvonalasan és olcsón szeretnék az idejüket eltölteni. Most felejtsük el a megfizethetetlen, akár egymilliós, két – három hetes nyaralásokat. Ez a könyv már sokak életét megváltoztatta. Önnek is nagy segítségére lesz hogy, minden felesleges kiadás nélkül, a legolcsóbban utazhasson Thaiföldre, olcsón nyaralhasson Thaiföldön Ayutthaya térségében is. Sokan nem mernek nekivágni ennek a távoli vidéknek, esetleg azért mert félnek a hely- illetve nyelvismeret hiányától, esetleg azért mert a pénztárcájuk nem engedte meg a kínált gyakran borsos árú üdülést.A "Thaiföld olcsón" csapata most szeretne segíteni, eljuttatni Önt is Thaiföldre, a thaiföldi Phuketre is, de megfizethető áron.

Phuket Thaiföld

Thaiföldi olcsó utazás-nyaralás, Phuket sziget

 Thaiföld Phuket latnivaloi

A thaiföldi nyaralás, Phuket

Phuket Thaiföld legnagyobb és egyben a legismertebb szigete, Bangkoktól délre kb. 900 km-re található, repülővel másfél órányi utazásra. Phuket északtól délig átlagosan 48 km hosszú és 21 km széles. Phuket Thaiföld dél keleti részén, Krabit, Phi Phit és a Koh Lantát magában foglaló öbölben, a csodálatos Andaman-tenger ölelésében található.A Phuket szigetének domborzata változatos,ennek a nagy részét különleges, és nagyon egzotikus, dús növényzettel borított dombocskák, hegyek és az őket szétválasztó völgyek alkotják.Találhatóak a szigeten kis tavacskák, vízesések, és sok meseszép partszakasz is. Phuket sziget hegyei közül kimagaslik az 529 méteres  Mai Tao Sip Song csúcs.Tenger, napfény, gyönyörű homokos tengerpartok,rengeteg jó és olcsó szállás,trópusi erdővel benőtt hegyek, meseszép lagúnák és eldugott kis öblöcskék, ez mind-mind Phuket..

Phuket olcsó nyaralás

Thaiföld, Phuket látnivalók

Phuket több részre osztható fel.A Phuket nyugati része, az a terület ami a turisták által legismertebb és leglátogatottabb. A közkedvelt partszakaszai a Kata, a Karon és a Patong. Ezek a partok a strandolók szinte minden igényét kielégítik. Délkelet Phuketen található a Rawai beach, ahol kiváló minőségű tenyésztett gyöngyöket vásárolhatunk igen kedvező áron. A belső Phuketen helyezkedik el Phuket Town,ez a része Phuketnek még szinte ismeretlen a külföldi látogatók számára.Ezen a hegyes, dombos vidéken élénk zöld és sűrű erdők, kaucsuk, ananász és kókusz ültetvények sorakoznak egymás mellett. A Khao Phra Taew Nemzeti Parkban a szinte érintetlen természet fogadja az arra utazókat és a Gibbonok. Kihagyhatatlan látványosságok a messzi távolból látható Big Buddha, és a Phuket környéki kilátók is. Ha a tikkasztó hőségben kedvünk támad csobbanni egyet, akkor a Bang Pae Vízesés kellemesen hűs vízében is megtehetjük ezt.

bangkok térkép

 

phuket latnivalo

Phuket, olcsó utazás, nyaralás

A Budapest (Bécs) - Thaiföld, ( Bangkok, Phuket) repülőút hossza minimum 10 óra, de átszállásoktól függően akár 15-24 óra is lehet.A legolcsóbb thaiföldi repülő jegyeket az Aerosvit Airlines (Ukrán) és az Aeroflot (Orosz) légitársaságok árulták régebben, A legjobb cégeknek (Egyptair, Qatar, Finnair, Etihad, Emirates) mára már jobb ajánlataik vannak. Erre a thaiföldi szigetre, Phuketre átszállás nélkül, Budapestről nem lehet eljutni. Közvetlen járatok ugyan indulnak Európa más országaiból, de általában ezek jóval drágábbak, mintha itthonról utaznánk átszállással, illetve még az indulási pontra is el kell jutni ami plusz költséget és időt jelent. A " Phuket olcsón.. " című digitális könyvünkben részletesen leírjuk azt, hogy hogyan lehet Phuketre olcsón eljutni.

Phuket utazás nyaralás

 

Thaiföld- Phuket, éjszakai élet

Thaiföld a mosoly és a szabadság országa is egyben. Thaiföldön szinte mindegy a faji, a nemi, a vallási hovatartozás, mindenkit olyannak fogadnak el amilyen, viszont ezt sokan ki is használják.Phuketen, és azon belül is főleg Patongon a szex turizmussal is találkozhatunk. Ezt sokan nem igazán szeretnének látni, viszont évente több tíz ezren épp csak emiatt utaznak Phuketre.
A homoszexuális ( meleg, leszbikus ), a transzszexuális, ladyboy, pedofil és akár ezek keverékei is előfordulnak Phuketen. Patong és a Bangla Road,ennek az egész fertőnek a központja.Mindenki megtalálja a neki való partnert. Itt semmi nem furcsa és semmi nem meglepő.Bárki,bármit,bárkivel: Patong Beach. Aki nem csak a strandolás és pihenés miatt megy a thaiföldi phuketre, hanem aktívan részt szeretne venni a „helyi éjszakai életben ” azoknak is rengeteg különlegességet tartogat tehát a sziget. A " Phuket olcsón.." c digitális könyvünkben a 18+ címszó alatt sok hasznos tanácsot, tippet adunk a thaiföldi, phuketi éjszakai élettel kapcsolatosan is.

Phuket Thaiföld

A kis filmünkön a phuketi éjszakai élet látható

Tegyen egy virtuális 3D-s sétát Phuketen


Az egere segítségével utazza körül Phuketet, járja be a phuketi utcákat tengerpartokat.

Fedezze fel a részletes könyvünk segítségével Phuketet, és használja az általunk javasolt friss tippeket, trükköket. Sétáljon személyesen is Phuket utcáin, ne csak a Google Maps térképének segítségével. Pénzt spórolhat,és rengeteg feledhetetlen élményben lehet része Thaiföldön, Phuket szigeten és a környékén is ha bennünket választ. Thaiföldi utazás, thaiföldi nyaralás, Bangkok jóval olcsóbban....